Gå till innehåll

Hur fungerar arbitrage betting

Arbitrage betting är en strategi där vi bettare utnyttjar skillnaderna i odds mellan olika spelbolag för att säkra en vinst oavsett resultatet i en specifik match. Olika spelbolag erbjuder olika odds och det kan man tjäna pengar på utan att riskera några egna pengar.

Hur fungerar arbitrage betting

Arbitrage betting

Arbitrage kallas i Sverige ofta för Surebet men internationellt är det Arbitrage man använder för att hänvisa till ett bet som man vinner på oavsett utfall i matchen.

Så här går du tillväga för att hitta och lägga ett Arbitrage bet:

  1. Hitta en arbitrage möjlighet: Vi bettare kan enkelt letar efter oddsen från olika spelbolag i en oddsjämförelse och kan på så sätt hitta en möjlighet att betta på alla möjliga utfall i en match och ändå garantera en vinst. Det innebär i praktiken att man som bettaren måste hitta minst två olika spelbolag som erbjuder odds som tillsammans är tillräckligt gynnsamma betta på.
  2. Beräkna insatserna: Hittar man det beräknar man mycket pengar som ska satsas på varje resultat för att säkerställa en vinst oavsett utfallet. Insatserna justeras beroende på oddsen. För att uppnå en vinst måste insatserna fördelas på ett sätt som tar hänsyn till de olika oddsen.
  3. Placera dina vad: Bettaren placerar sedan sina satsningar på de olika utfallen. Inte sällan är Betfairs oddsbörs med som någon av spelen då man kan hitt förmånliga odds där man spelar mot andra spelare. Det är ofta viktigt att lägga sina spel snabbt eftersom oddsen kan ändras fortt på grund av spelmarknadens reaktioner.

Hur hittar man Surebets?

Hur hittar man då Surebets eller Arbitrage bets? Jo, det finns några sätt att göra det på när det gäller sportsbetting.

  1. Använd en oddsjämförelse. Det enskilt viktigaste verktyget är en bra oddsjämförelse. Här hittar man de odds som spelbolagen erbjuder snabbt och enkelt.
  2. Lägg dina spel tidigt. Att lägga sina spel tidigt är en bra knep för att få till ett spel som inte är tillgängligt närmare matchstart. ett exempel kan vara att ett spelbolag är först med att lägga ut odds på Champions League en viss match när matchen nyligen har lottats. Som van bettare ser du att ettan har alldeles för högt odds. Då lägget du ett bet direkt på det. När marknaden har satt oddsen "rätt" kommer du att kunna spel på både X och 2:a hos andra spelbolag till bra odds och på så sätt ha en säker vinst!
  3. Betfair oddsbörs. Här spelar man inte mot ett spelbolag utan mot andra spelare och det kan vara lite olika hur man ser på matchen och det kan göra att du kan vinna genom att betta på ett utfall här och sedan på ett eller två andra utfall hos vanliga spelbolag och ändå vinna genom Arbitrage betting. Läs mer om Betfair oddsbörs och oddsbonus.

Ett sista tips ärt att använda sig av alla svenska spelbolagens oddsbonusar för att på så sätt hitta fler Surebets.