Gå till innehåll

Tre spelare som kan bli skyttekung i EM 2024

EM 2024 närmar sig med stormsteg och jakten på skytteligatiteln blir en rafflande historia. Här presenteras tre spelare med exceptionella målskyttsinstinkter som har goda chanser att bli EMs skyttekung!

Tre spelare som kan bli skyttekung i EM 2024

1. Harry Kane (England)

Den engelske kaptenen och Bayern München-anfallaren har redan bevisat sin förmåga på den stora scenen gång på gång. Kane vann skytteligan i EM 2021 och Premier League ett stort antal gånger. Med sin kliniska avslutningsteknik, starka spelförståelse och förmåga att skapa sina egna målchanser utgör han ett ständigt hot för motståndarna. England kommer dessutom gå långt i EM vilket talar för Kane. Den 16 juni inleder England med matchen Serbien - England.

2. Kylian Mbappé (Frankrike)

Den unge franske superstjärnan har tagit fotbollsvärlden med storm. Mbappés explosiva fart, kvicka dribblingsteknik och iskalla avslut gör honom till en mardröm för motståndarnas försvar. Med sin vinnarmentalitet och hunger efter framgång är han en stark kandidat till skytteligatiteln även han. Mbappe inleder EM den 17 juni med matchen Österrike - Frankrike.

3. Romelu Lukaku (Belgien)

Den belgiska anfallsjätten har under många år etablerat sig som en av världens bästa målskyttar. Med sin enorma fysik, kraftfulla löpningar och kliniska avslut är han svårstoppad. I EM 2024 kan han leda Belgien till EM guld och då samtidigt utmana om skytteligatiteln. Det som talar för Lukaku är att det är han som ska göra målen i Belgien men samtidigt talar det mesta för att Belgien inte kommer nå hela vägen fram till en EM final. Belgien - Slovakien den 17 juni är Belgiens första EM match.

Speltips: Vi tror mest av allt på Harry Kane som haft en fantastisk säsong i Bayern München.

Utmanare om titel skyttekung i EM 2024:

Förutom dessa tre giganter finns det flera andra spelare som kan blanda sig i skytteligatoppen. Robert Ansu Fati (Spanien) och Cristiano Ronaldo (Portugal) är erfarna målskyttar som alltid är redo att utmana. Men det finns många fler och hela listan hittar ni på listan med alla Odds EM 2024.

EM 2024 bjuder på en fascinerande kamp om skytteligatiteln. Kane, Mbappé och Lukaku är de tre starkaste kandidaterna, men det finns många andra spelare som kan utmana dem.